Så startar du en Mr. Espresso..

FRÅGOR OCH SVAR

Vad krävs för att bli franchisetagare?
Vi tar för givet att du har en passion för kaffe och kaféverksamhet! Du behöver vara driven och engagerad och kunna leda och inspirera din personal till att bemöta dina gäster lika professionellt och trevligt som de förväntar sig och förtjänar. Utöver detta står du för investeringen i ditt kafé och det är också bra om du har en egen lokal eller en idé om placering för ditt kafé annars får vi dagligen möjligheten av olika hyresvärdar att träda in i flertal ytor.

Vad söker Mr. Espresso för lokaler?
Optimal yta för en enhet är 25-40 kvm i ett mitten läge på ett köpcenter eller gågata med möjlighet till servering med hjälp av 2 espressomaskiner och totalt 4-handtag och 3-4 medarbetare som i stort sett har sin egna kassor kommer det ett stort kundflöde pga av effektiviteten vid leveransen av en espresso i express fart eller varför inte en svalkande Ammiccante. Om du har en egen yta/lokal eller kan tänka dig att köpa en så snabbar det på etableringsprocessen avsevärt och ger dig dessutom ofta det bästa läget.

Kan jag bli franchisetagare trots att jag inte har erfarenhet från kafébranschen?
Det är alltid lättast att bli framgångsrik inom kafébranschen om du har erfarenhet från området. Att driva kafé-bar och ge varje gäst det trevliga bemötande som krävs samtidigt som man serverar den perfekta espresson och den smaskiga Paninin är svårt! Driftfrågorna är dock sådant man kan lära sig men service och engagemang måste du ha i blodet.

Får jag någon utbildning som franchisetagare?
Ja! Innan du startar din kafé-bar får du och en person i ditt team en omfattande utbildning, allt ifrån hur man gör en perfekt cappucino till hur du bemöter dina gäster och hur du hanterar varubeställningar mm. Vi är också med vid öppning av ditt kafé-bar och vi ger dig sedan löpande stöd och support både på plats och via all utveckling som sker på supportkontoret. Du får alltså alla verktyg för att kunna öppna och driva Mr. Espresso. Det enda vi inte kan utbilda dig i är din passion för kaffe men det tar vi för givet att du redan har i dig!

Finns det en driftmanual?
Mr. Espresso tillhandahåller en omfattande och enkel driftmanual som beskriver allt från beställningar till rengöring av kaffe maskiner. Det är servicekontorets uppgift att ge dig alla verktyg för att driva ditt kafé-bar så enkelt och effektivt som möjligt. Manualen tillsammans med det driftstöd du får ger dig den guidning som behövs för att leverera dina gäster det de förväntar sig och förtjänar.

Vilken hjälp får jag att öppna ett Mr. Espresso?
Vi kan hjälpa dig som franchisetagare med allt från idé på lokal till ett nyckelfärdigt kafé. Du kan i stort sett jobba kvar på ditt befintliga jobb eller driva din nuvarande verksamhet fram till några veckor innan öppning av ditt Mr. Espresso, då det är dags för utbildning och uppstart av verksamheten.

Du behöver naturligtvis vara delaktig i utvecklingen av kaféet genom att ta del av ritningar, stå för finansieringen, skriva på franchiseavtal osv men allt från hyresförhandling, framtagning av ritningar, byggnation, planering av utbildning, varubeställning, utskick av pressreleaser inför öppning osv fram till öppning hanteras av Mr. Espresso.

Om du har en egen lokal eller förslag på en sådan som du kan hyra eller köpa så är det mycket positivt och gör etableringsprocessen både enklare och snabbare. Vi ger dig alla verktyg. Du står för engagemang, glöd, finansiering och kundbemötande!

Varmt välkommen med din intresseanmälan

– Benvenuto!
..Live Life Simple.